Todellista tukipalvelua

Jokainen Testlab-asiakas saa käyttöönsä tukipalvelumme. Tukipalvelumme on siitä erilainen, että halutessasi voit lähettää kaikentyyppisiä tukipyyntöjä palveluumme – siis riippumatta siitä, ovatko tukipyynnöt ongelmia itse palvelussa vai tarvitsetko vain apua Testlabin käytössä. Monet tukipalvelut rajoittuvat vain teknisiin ongelmiin.

Tarvitsetteko apua testitapausten suunnittelun parhaissa käytännöissä? Tai miten Testlabia olisi käytettävä testauksen aikatauluttamiseen? Voit organisaatiosi pääkäyttäjänä halutessasi ohjata osan tai kaikki kysymykset tukipalveluumme.

Konsultoiva tukipalvelumme on maltillisesti hinnoiteltu lisäpalvelu. Tukipalvelumme arvioi kaikki saapuneet tukipyynnöt ja ehdottaa tarvittaessa jatkotoimenpiteitä.

 

Palvelutasot

Meliora Testlab Quality Suite Quality Suite
Meliora Testlab Enterprise Suite Enterprise Suite
Sisäänrakennettu ohjekirja
Yhteyshenkilöitä 1 rajoittamaton
Tekniset ongelmat & kysymykset tukijärjestelmän kautta tukijärjestelmän kautta
Konsultatiiviset kysymykset - tukijärjestelmän kautta
Vasteaika parhaan kyvyn mukaan 24h

Laajennettua tukipalvelua on saataville Enterprise asiakkuuksissa. Ota yhteyttä kysyäksesi lisää.

 

 

Miten otan yhteyttä tukeen

Käsittelemme saapuneet tukipyynnöt online-tukijärjestelmässämme. Tukipyyntöjä voi lisätä suoraan Testlabista, verkkosivumme (www.melioratestlab.com) kautta, sähköpostitse tai soittamalla – riippuen tukitasosta. Kaikki pyynnöt käsitellään tukijärjestelmässämme tehokkuuden ja seurattavuuden helpottamiseksi.

 

 
 
Meliora tuottaa alan parhaat selainriippumattomat pilvipalveluna tarjottavat laadunvarmistus- ja testauksenhallintatyökalut. Sivuston tiedot.